75 ракети бяха изстреляна от ивицата Газа към Израел. Палестинските

...
 75 ракети бяха изстреляна от ивицата Газа към Израел. Палестинските
Коментари Харесай

В Израел летят ракети, МВнР: Не пътувайте!

 

75 ракети бяха изстреляна от линията Газа към Израел. Палестинските групировки и израелските въоръжени сили от няколко часа си разменят удари, откакто при бомбардировка в Газа рано тази заран бяха убити командирът на военното крило на групировката Ислямски джихад Баха Абу ал Ата и брачната половинка му Асма. Ранени са и чети от децата им.

Израелските военни подредиха на популацията в огромна част от страната до края на дни да си остане вкъщи и да заобикаля места, където се събират доста хора, защото се чака масираният ракетен обстрел от Газа да продължи, съобщи Асошиейтед прес.
 
По разпореждане на армията са анулирани през днешния ден занятията в учебните заведения и университетите, както и работният ден като се изключи жизненоважните сфери.

Българското посолство в Израел също реагира на бомбардировките и прикани българите да се осведомят за най-близките убежища.

" Поради усложнената на 12 ноември 2019 година конюнктура предлагаме краткотрайно да не се пътува в Израел, а всички български жители на територията на страната би трябвало да имат поради, че са извънредно непрепоръчителни визитите тук-там на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, наоколо до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения ", оповестяват от посолството ни в Израел.

 Вграден видеоклип

" Препоръчваме при идване в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за съществуването на бомбоубежища в региона. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нахлуване (ракетна атака), хората следва да се насочат по най – късия път до бомбоубежище и да чакат прекъсване на сигнала за заплаха ", препоръчват още българското посолство.

" В случай, че няма скривалище или не може да се стигне до него в точния момент, лицата следва да се прикрият до най – близката стена или бариера, което би могло да ги защищити от евентуален гърмеж или осколки от шрапнели. При всички случаи следва да се съблюдават инструкциите, давани в такива случаи от органите на публичния ред и/или на военни елементи ", се споделя още в известието.

Във връзка с усложнената конюнктура посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за незабавни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР